Duracryl The Cath 20

De 5 voordelen van gegoten vloeren

Gietvloeren bestaan al heel lang. Maar de laatste jaren zijn gegoten vloeren ongelooflijk populair. Daar zijn verschillende redenen voor. Maar voordat we dieper ingaan op de voordelen van gegoten vloeren, beschrijven we eerst wat gietvloeren inhouden.

Gietvloeren zijn er zowel in de vorm van ondervloerenals toplagen. In deze blog richten we ons op gietvloeren die als toplaag worden gebruikt. Dit is dus de afwerklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht door een substantie te gieten die uithardt op de ondervloer.

Welke materialen daarbij worden gebruikt is essentieel, want dat bepaalt of de vloer de functionele, duurzame en esthetische eigenschappen heeft die u als klant zoekt.

KIEZEN UIT TALRIJKE MATERIALEN DIE GESCHIKT ZIJN VOOR GIETVLOEREN

Gietvloeren zijn meestal op basis van epoxy of urethaan. Ze bevatten meerdere componenten en worden ter plaatse gemengd voordat ze gefaseerd op de ondergrond worden aangebracht. Een verontrustende situatie aangezien er talrijke niet-giftige opties bestaan. Duracryl biedt maar liefst 6 verschillende soorten gietvloeren, die allemaal gebruik maken van materialen die niet slecht zijn voor mens en natuur.

BEKIJK HIER ONZE GIETVLOEREN!

GEGOTEN VLOEREN ZIJN NAADLOOS

Er zijn verschillende redenen waarom naadloze vloeren populair zijn. Ten eerste is een naadloze vloer esthetisch mooi. Maar wat veel mensen vergeten is dat een gegoten naadloze vloer ook geen snijverlies heeft. En dus een veel duurzamere manier is om een vloer te leggen.

BETER VOOR DE MENS EN NATUUR

En dan zijn we er nog niet. Want niet onbelangrijk is de hoeveelheid werk die in de installatie gaat zitten. Daarom zijn we er trots op dat de installateurs die de producten van Duracryl gebruiken niet te maken hebben met giftige materialen, maar ook een veel aangenamer (werk) leven hebben. Geen gesjouw meer met zware en lompe materialen. Een duurzame gietvloer is de oplossing.

GEMAKKELIJKER EN DUURZAMER TE VERVOEREN

Aangezien de verpakking van onze gietvloeren aanzienlijk compacter is dan bijvoorbeeld PVC-tegels, is het vervoer ervan een stuk aangenamer. Voor grotere oppervlakken betekent dit een enorme besparing op transportkosten. Bovendien is er veel minder impact op de natuur. Perfect toch?

INSTALLATIE VEREIST GEEN LIJM

Onze vloeren worden naadloos aangebracht en hebben veel grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld linoleum. Enerzijds is er de installatie zonder lijm op petroleumbasis, anderzijds is er de meest schone verwijdering van een gelijmde vloeren ooit, met de mogelijkheid tot volledige recycling zonder vervuiling van lijm- en ondervloer resten.

KIES VOOR KLIMAATVRIENDELIJKE GIETVLOEREN!

Corques Liquid Lino, een van onze gegoten vloeren, draagt bij aan een positief klimaat met een echte negatieve CO2 footprint van -7,7 kg/m2. Echt klimaatpositief zonder gebruik van compensatieprogramma’s. Het is het product dat telt!

Een tip die we u op het hart drukken is: Check EPD’s (Environmental Product Declarations) voor de echte CO2 footprint van een product! Bijvoorbeeld:

  • Marmoleum 6 kg/m2
  • Tarkett Eminent 9,5 kg/m2
  • Noraplan 13,7 kg/m2
Scroll snel naar:
Onze gegoten vloeren zijn gemakkelijk te installeren, koolstofnegatief, heeft geen kleefstoffen nodig, heeft geen snijverlies en lasdraden.
Zonder twijfel is dit de vloeibare linoleum. Deze vloer draagt bij aan een positief klimaat met een echte negatieve CO2 footprint van -7,7 kg/m2. Echt klimaatpositief zonder gebruik te maken van compensatieprogramma’s.

Meer blogs