ASML Durabella naadloze vloeren

Naadloze vloeren, alles wat je moet weten

Laten we beginnen met het feit dat vloeibare linoleum niet per sé milieuvriendelijk is. Maar wat is dan wel een echt milieuvriendelijke linoleumvloer? Daarover zijn de meningen – helaas – verdeeld.

Greenwashing komt tegenwoordig overal voor, zo ook in de vloeren-industrie. Het is goed om te zien dat mensen steeds meer bereid zijn om duurzame alternatieven te overwegen. Maar hoe zet je deze bereidheid om in wereldverbeterende acties als je niet echt meer weet wat goed is?

In deze blog geven we drie zeer belangrijke inzichten zodat u snel onderscheid kunt maken tussen echte milieuvriendelijke linoleumvloeren en vloeren die door Greenwashing worden gepromoot.

WAT ZIJN NAADLOZE VLOEREN?

Zoals de naam al zegt, hebben naadloze vloeren geen naden, ribbels of voegen. Naadloze gietvloeren bestaan vaak uit gegoten epoxy-, urethaan of acryl en worden ter plaatse gegoten. Zo worden ze een natuurlijk onderdeel van de structuur van een gebouw. Voor de meer duurzame keuze kan ook worden gekozen voor naadloze vloeren die zijn samengesteld uit een samenstelling van natuurlijke materialen zoals biopolymeer en natuurlijke oliën. Deze vloeren worden afgewerkt zonder zaagsneden of uitzettingsvoegen. Deze vloersystemen zijn meestal versterkt met een wapeningsnet aan de bovenzijde, gecombineerd met staalvezels met hoge treksterkte, en zijn ontworpen voor een bepaalde scheurwijdte.

Naadloze vloeren bieden een grote verscheidenheid aan ontwerpen die kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften van de klant. Vloeren kunnen worden aangepast met vlokken of kwarts en er kunnen onbeperkte kleuropties in de vloer worden verwerkt. Naadloze vloeren maken een grote verscheidenheid aan designs mogelijk, zodat je geen compromissen hoeft te sluiten op het gebied van esthetiek en duurzaamheid.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN NAADLOZE VLOERSYSTEMEN

 • Krachtige eigenschappen: zoals weerstand tegen schokken, slijtage en chemicaliën
 • Een gemakkelijk te reinigen en te repareren oppervlak.
 • Een veiliger oppervlak: geen voegen of ribbels bieden tal van voordelen in verband met voetverkeer, rollende apparatuur, bacteriegroei en meer.
 • Milieuoverwegingen: naadloze vloeren belanden niet op stortplaatsen en kunnen gerecycleerde of hernieuwbare inhoud bevatten. Duracryl’s naadloze vloeren zijn zelfs klimaatneutraal.
 • Een glad oppervlak voor een beter werkproces: denk aan een ziekenhuisgang waar patiënten op brancards worden vervoerd of een fabriek waar heftrucks en apparatuur door drukke gangen bewegen.
 • Design: Als designelement zorgen naadloze vloeren voor een strakke, gestroomlijnde look die zeer gewild is in commerciële omgevingen.

SOORTEN NAADLOZE VLOEREN

Naadloze vloeren vereisen niet veel planning vooraf omdat de vloerpanelen in elke maat en vorm gegoten kunnen worden. Ze worden onderverdeeld in 5 divisies, afhankelijk van de soorten harsen die als basiscomponenten worden gebruikt, worden naadloze vloeren onderverdeeld in de volgende types.

 • Naadloze betonnen vloeren:

  Dit type vloer is het meest robuust en heeft ook de voorkeur voor woningen, winkels en showrooms. Ze creëren continuïteit tussen binnen- en buitenruimtes, omdat ze met enkele speciale behandelingen ook buiten kunnen worden gebruikt.

 • Epoxy Vloeren:

  Deze vloeren zijn gemaakt van tweecomponenten epoxymengsels. Door lichte krimp, goede hechting aan de ondergrond en weerstand tegen mechanische en agressieve invloeden. Deze worden gebruikt op plaatsen waar aanzienlijke fysieke belastingen op de vloer of de invloed van agressieve omgevingen voorkomen.

 • Polyurethaan vloeren:

  Deze vloeren worden vervaardigd uit twee componenten met toevoeging van diverse modificatoren, reagerende oligomeren en verharders. Polyurethaan zelfnivellerende vloeren worden gekenmerkt door een hoge elasticiteit, weerstand tegen trillingen, belastingen en temperatuurschommelingen.

 • Polyester naadloze vloeren:

  De samenstelling van polyester mengsels omvat harsen en kwartszand met een fijne fractie. Het biedt een hoge verhardingssnelheid, waardoor u in slechts enkele uren een hygiënisch en stofvrij oppervlak krijgt.

 • BIOpolymeer naadloze vloeren:

  Biopolymeer naadloze vloeren zijn een soort vloeren die gebaseerd zijn op biopolymeren, polymeren die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen zoals planten. Biopolymeer naadloze vloeren zijn meestal samengesteld uit een mengsel van biopolymeren en andere materialen zoals harsen en pigmenten. Dit type vloer staat bekend om zijn duurzaamheid, slijtvastheid en onderhoudsgemak. Bovendien is het milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van hernieuwbare bronnen en geen schadelijke chemicaliën of VOC’s uitstoot.

Bekijk de verschillende duurzame en naadloze vloeren van Duracryl.

TOEPASSINGEN VAN NAADLOZE VLOEREN

Elke sector kan gebruik maken van naadloze vloeren, zowel commercieel als industrieel. Naadloze vloeren werken in elke ruimte en hebben de eigenschappen om bescherming te bieden met een uitstraling die u wenst.

Aanbevolen industrieën zijn:

 • Ruimtevaart – assemblagelijnen, batterijkamers, explosiekamers, controlekamers, hangars, laboratoria, servicebaaien en meer.
 • Voedingsmiddelen en dranken – bakkerijen, brouwerijen, bottelarijen, vriezers, zuivelbedrijven, laadperrons, mengruimten, verpakkingsruimten en meer.
 • Gezondheidszorg – noodlokalen, mortuaria, verpleegstersposten, patiëntenkamers, lobby’s, gangen, atriums, laboratoria en meer
 • Farmaceutische biotechnologie – vivaria, autoclaven, bioveiligheidslaboratoria, chemische inperking, verwerkingsruimten en meer
 • Water-afvalwater – kopstations, ontsmettingsruimtes, laadperrons, filtertanks/putten, slibontwateringsvloeren en meer
 • Chemische industrie en mijnbouw – gebieden voor bulkopslag, insluiting/tankopslag, verwerkingsgebieden, verpakkingsgebieden, raffinaderijen en meer
 • Horeca – restaurants, bars, winkels, keukens, recepties, cafetaria’s, zwembaddekken en meer
 • Onderwijs – klaslokalen, cafetaria’s, toiletten, kleedkamers, laboratoria, bibliotheken, fietspaden en meer
 • Technologie – datacenters, inspectielaboratoria, ventilatordekken, wafelplaten, luchtplenums, assemblageruimtes en meer
 • Algemene productie – assemblagelijnen, batterijkamers, controlekamers, datacenters, kleedkamers, verkeersgangen en meer
 • Overheid – vliegtuighangars, kazernes, brandweerkazernes, cellen, munitieruimtes, kantoren en meer
 • Detailhandel – bakkerijen, delicatessenzaken, koelruimten, keukens, winkels, opslagruimten, toiletten, ruimten voor voedselbereiding en meer
 • Vervoer – treinperrons, bagageafhandelingsgebieden, batterijruimtes, busterminals, hangars, servicebaaien en meer
 • Kantoorgebouwen – gebouwenbeheer – cafetaria’s, pauzeruimtes, winkels, kantoren, toiletten, lobby’s, mechanische ruimten, parkeergarages en meer
 • Autodealers – Autoherstel – showrooms, servicebaaien, kantoren, toiletten, lobby’s, wachtkamers, opslagruimtes, parkeerplaatsen en meer
 • Autoproductie – assemblagelijnen, productieruimten, verwerkingsruimten, mechanische ruimten, kantoren, testruimten en meer
 • Algemeen commercieel – lobby’s, wachtkamers, zitruimten, cafetaria’s, dienstruimten, zwembaddekken, sportscholen, wasruimten, kerken en meer
 • Distributie / logistiek – magazijnen, laadperrons, verwerkingsruimten, kantoren, toiletten, mechanische ruimten, opslagruimten en meer.

Bekijk de verschillende vloerprojecten van Duracryl!

Scroll snel naar:
Krachtige eigenschappen: zoals weerstand tegen schokken, slijtage en chemicaliën Een gemakkelijk te reinigen en te repareren oppervlak. Een veiliger oppervlak: geen voegen of ribbels bieden tal van voordelen in verband met voetverkeer, rollende apparatuur, bacteriegroei en meer.
Zoals de naam al zegt, hebben naadloze vloeren geen naden, ribbels of voegen. Naadloze vloeren bestaan vaak uit gegoten epoxy-, urethaan- of methylmethacrylaatformules en worden ter plaatse gegoten. Zo worden ze een natuurlijk onderdeel van de structuur van een gebouw. Voor de meer duurzame keuze kan ook worden gekozen voor naadloze vloeren met een samenstelling van natuurlijke materialen zoals biopolymeer en natuurlijke oliën.

Meer blogs

Solliciteer als Naadloze vloeren, alles wat je moet weten

Upload je CV (max 1 MB)