Alles over BREAAM

Alles wat je moet weten over het BREEAM-certificaat

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Dit geldt niet alleen voor onze dagelijkse activiteiten, maar ook voor de manier waarop we bouwen en wonen. Het BREEAM certificaat speelt hierin een belangrijke rol. In deze blog lees je meer over dit certificaat en wat het betekent voor duurzaam bouwen en wonen.

Wat is het BREEAM-certificaat?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een certificeringssysteem waarmee de duurzaamheid van gebouwen wordt beoordeeld. Het is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE) in het Verenigd Koninkrijk en wordt inmiddels wereldwijd gebruikt.

 

Het BREEAM certificaat beoordeelt gebouwen op verschillende aspecten, zoals energieverbruik, watergebruik, afvalbeheer, transport, materiaalgebruik, gezondheid en comfort. Het doel is om gebouwen duurzamer te maken en daarmee een positieve impact te hebben op het milieu en de gezondheid van de bewoners.

 

Hoe werkt het certificeringssysteem?

Het BREEAM certificeringssysteem werkt met verschillende beoordelingscategorieën, die elk een aantal credits opleveren. Hoe meer credits een gebouw scoort, hoe hoger de duurzaamheidsprestatie. Er zijn verschillende niveaus van certificering: Pass, Good, Very Good, Excellent en Outstanding.

Bij de beoordeling wordt gekeken naar verschillende aspecten van het gebouw:

  • Management;
  • Gezondheid en welzijn;
  • Energie;
  • Transport;
  • Water;
  • Materialen;
  • Afval;
  • Landgebruik en ecologie;
  • Vervuiling;
  • Innovatie.

Meer informatie over de BREEAM-richtlijnen is hier te vinden.

Wat zijn de voordelen van het BREEAM certificaat?

Het behalen van het BREEAM certificaat heeft verschillende voordelen. Ten eerste draagt het bij aan een duurzamere samenleving. Gebouwen die duurzaam zijn gebouwd en ingericht, hebben een lagere ecologische voetafdruk en dragen daarmee bij aan een betere leefomgeving.

Daarnaast kan het BREEAM certificaat ook financiële voordelen opleveren. Een duurzaam gebouw heeft bijvoorbeeld lagere energiekosten en kan daarmee een aantrekkelijkere investering zijn voor investeerders en huurders.

Tot slot kan het behalen van het BREEAM certificaat ook bijdragen aan de reputatie van de bouwer of eigenaar van het gebouw. Een duurzaam gebouw wordt gezien als een positief initiatief en kan bijdragen aan een positief imago.

Welke vloeren van Duracryl voldoen aan de BREEAM-certificering?

Duracryl is een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, daarom zijn alle vloeren voorzien van meerdere duurzaamheidscertificaten. Echter is alleen de ‘’Durastone flexibele polished floor’’ voorzien van een BREEAM-certificering.

Scroll snel naar:
BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te meten en te certificeren.
Een BREEAM-certificering is niet verplicht, maar kan wel bijdragen aan het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en kan voordelen opleveren op het gebied van reputatie, financiën en regelgeving.

Meer blogs

Solliciteer als Alles wat je moet weten over het BREEAM-certificaat

Upload je CV (max 1 MB)