KLIMAATPOSITIEF:
HET GOEDE NIEUWS VOOR
IEDEREEN DIE DE NATUUR MEER RUIMTE WIL GEVEN.

Climate Postive Flooring is een zeldzaamheid. De natuur heeft oneindig veel oplossingen om onze levens en onze leefomgeving te verbeteren, als we maar bereid zijn om ernaar te zoeken. En dat doen wij al bijna honderd jaar. Dat klink fantastisch. Maar wat is klimaat positief precies?

Maak het
mogelijk

De nieuwe rigoureuze norm

Voor de verantwoording van de CO2 impact met betrekking tot vloerproducten gebruiken we de definitie van “Healthy Materials Lab at Parsons School of Design” in New York, een toonaangevende autoriteit op dit gebied:

“Op dit moment is er geen universele grenswaarde voor ‘low embodied carbon’ vloerproducten. Na bespreking van dit onderzoek met experts hebben we een strenge norm vastgesteld die kan voldoen aan de emissiedoelstellingen voor 2030. Deze producten, gelabeld met ‘LEC’, belichamen minder dan 5kg CO2 per vierkante meter”.

Alle Duracryl producten voldoen aan deze standaard en worden “Climate Positive Flooring” genoemd.

 

Door het toepassen van Duracryl vloeren kies je voor een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot, in vergelijking met aardolie gebaseerde voeren. Daarmee draag je bij aan een positief klimaat effect voor toekomstige generaties.

MOETEN WE NOG MEER ZEGGEN?

Als koploper in research maakten wij het bijna onmogelijke mogelijk: Climate Positive Flooring voor iedereen. Unieke, slijtvaste, duurzame vloeren die jouw projecten nog mooier maken, met eigenschappen en specificaties die passen bij jouw ambities. En tenslotte maakt de kwaliteit Duracryl ongeëvenaard.

Gemaakt
voor ambities

DE NATUUR HEEFT ER AL OVER NAGEDACHT

MATERIALEN WAAR JE MEE KAN PRONKEN

Het creëren van de perfecte vloer wordt gedomineerd door traditionele processen. Het combineren van hoge eisen met natuurlijkvriendelijke productontwikkeling is een uitdaging, maar wordt steeds belangrijker. DURACRYL heeft het gebruik van natuurvriendelijke ingrediënten onderzocht en is erin geslaagd recepten van de hoogste kwaliteit te creëren. Bekijk onze steeds groeiende collectie bij producten.

SLIM EN GROEN PRODUCEREN

Wij maken onze producten volgens het principe van minimum-of-waste, onafhankelijk van de toepassing of de eisen. DURACRYL produceert EN realiseert op maat, zonder materiaalverlies.

DE NATUUR
KENT GEEN AFVAL

GEEN BOMEN ALS COMPENSATIE VOOR
'NET NIET’

DE EERLIJKE PRIJS

‘Wie groen wil denken moet rood staan.’ DURACRYL bewijst dat het anders kan. Echte innovatie betekent dat oplossing en investering in balans zijn; de kosten zijn vergelijkbaar met traditionele vloeren. De winst zit in het klimaatpositief produceren: onze producten hebben geen compensatie met gekochte aanplant nodig. Alle klimaatwinst zit al in het product.

Upload je CV (max 1 MB)