Inzichten

polished concrete
Duurzame vloeren

Gepolijst beton

In de wereld van vloerafwerkingen is er één materiaal dat de laatste jaren steeds meer aandacht trekt: gepolijst beton. Deze techniek heeft zichzelf al decennia lang bewezen als een veelzijdige keuze voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Laten we eens dieper ingaan op wat beton polijsten precies inhoud, en waarom

3 p's of sustainability 11
Duurzaamheid

De 3P’s van duurzaamheid; People, Planet & Profit

De 3P’s van duurzaamheid hebben alles alles te maken met People, Planet en Profit. Door de wisselwerking tussen deze pijlers te begrijpen, kunnen bedrijven nieuwe kansen creëren voor groei, een positieve maatschappelijke impact maken en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Maar hoe gedraagt de vloerenindustrie zich ten opzichte van de

sustainability brundtland kopie
Duurzaamheid

Wat betekent duurzaamheid binnen de vloerenindustrie?

Duurzaamheid wordt in Nederland vaak verwisseld met levensduur. Levensduur kan bijdragen aan duurzaamheid maar is zeker niet hetzelfde. Duurzaam betekent onder meer ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’, ‘het milieu zo min mogelijk belastend’. Kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstof besparend’. Duurzaamheid is

NDURANCE vloeibare rubbervloeren
Rubberen vloeren

Maak kennis met de vloeibare rubbervloeren

Als je op zoek bent naar een duurzame en veilige vloerbedekking, is het de moeite waard om vloeibare rubbervloeren te overwegen. Rubberen vloeren zijn er in alle soorten en maten. In deze tekst zullen we meer te weten komen over de voordelen en eigenschappen van vloeibare rubbervloeren en waarom ze een slimme keuze zijn voor wie op zoek is naar een veelzijdige en duurzame vloeroplossing.

milieuvriendelijke vloer
Milieuvriendelijke vloeren

Wanneer is een vloer milieuvriendelijk?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, is het belangrijk om ook rekening te houden met het milieu. Gelukkig zijn er steeds meer vloeren die milieuvriendelijk zijn. Maar wat maakt een vloer eigenlijk milieuvriendelijk? Er zijn verschillende factoren die dit bepalen. In dit artikel gaan we dieper in op deze factoren en bespreken we de verschillende soorten milieuvriendelijke vloeren die beschikbaar zijn

Alles over BREAAM
Certificaten & labels

Alles wat je moet weten over het BREEAM-certificaat

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Dit geldt niet alleen voor onze dagelijkse activiteiten, maar ook voor de manier waarop we bouwen en wonen. Het BREEAM certificaat speelt hierin een belangrijke rol. In deze blog lees je meer over dit certificaat en wat het betekent voor duurzaam bouwen en wonen.

Red List Free Label
Certificaten & labels

Wat is het Red List Free label?

Er is wetgeving op het gebied van duurzaamheid voor bedrijven waarbij verschillende certificaten te behalen zijn. Een van deze certificaten is door het International Living Future Institute (ILFI) in het leven geroepen en dat is de Declare® Red List Free. ILFI is een non-profit organisatie die zich richt op het creëren van een duurzame toekomst voor de planeet.

rubber floors where are there made of
Rubberen vloeren

Verschil rubber en vinyl vloeren

Bij de inrichting van een ruimte kunnen veel verschillende soorten vloerbedekkingen worden gebruikt. Vloeren komen in verschillende vormen en maten, en kunnen van diverse materialen worden gemaakt. Zo ook van rubber of vinyl, maar wat is het verschil tussen rubber en vinyl vloeren? Dit lichten we verder toe in onderstaand artikel.

Wat is een linoleum vloer
Linoleum vloeren

Wat is een linoleum vloer?

In 1860 werd linoleum uitgevonden door de Schot Frederic Walton. Linoleum wordt gemaakt door het binden van lijnolie en natuurlijke materialen zoals kurk- en houtmeel, minerale vulstoffen, hars en pigmenten.

Wat is een rubberen vloer
Naadloze vloeren

Wat is een rubberen vloer?

Er zijn verschillende soorten vloeren in de wereld. Zelfs binnen rubberen vloeren zijn er verschillen. Daarom is het moeilijk om rubberen vloeren als één geheel te omschrijven. Toch proberen wij de vraag “Wat is een rubberen vloer?” te beantwoorden.

mogelijkheden voor naadloze vloeren
Naadloze vloeren

Zes mogelijkheden voor naadloze vloeren

Er zijn enkele duidelijke voordelen van naadloze vloeren, zoals: gemakkelijk schoon te maken, hygiënisch en zeer mooi. Even belangrijk vinden we dat naadloze vloeren geen snijverlies hebben en duurzamer zijn om te vervoeren. Hieronder sommen we ZES MOGELIJKHEDEN VOOR NAADLOZE VLOEREN op die uniek zijn vanwege hun uiterlijk en duurzame eigenschappen. Maar eerst praten we over de reden waarom wij alleen naadloze vloeren leveren.

Checkbox category

Solliciteer als Gepolijst beton

Upload je CV (max 1 MB)