mogelijkheden voor naadloze vloeren

Zes mogelijkheden voor naadloze vloeren

Er zijn enkele duidelijke voordelen van naadloze vloeren, zoals: gemakkelijk schoon te maken, hygiënisch en zeer mooi. Even belangrijk vinden we dat naadloze vloeren geen snijverlies hebben en duurzamer zijn om te vervoeren. Hieronder sommen we ZES MOGELIJKHEDEN VOOR NAADLOZE VLOEREN op die uniek zijn vanwege hun uiterlijk en duurzame eigenschappen. Maar eerst praten we over de reden waarom wij alleen naadloze vloeren leveren.

VIJF REDENEN WAAROM EEN VAN DE NAADLOZE VLOEROPTIES VAN DURACRYL GESCHIKT IS VOOR UW “GROENE” RUIMTE.

De intro verraadt het misschien al, maar Duracryl combineert functie, schoonheid en duurzaamheid. Alle drie deze componenten zijn enorm belangrijk voor ons. Daarom zijn al onze zes naadloze vloeren ontworpen met de eis dat mens en natuur ervan profiteren.

En dat doen ze door:

  • geen snijverlies achter te laten;
  • geen materialen van de Red List te bevatten;
  • gemakkelijk te installeren;
  • climate positive te zijn (zonder compensatie);
  • minder transportruimte in te nemen.

1. NAADLOZE VLOEREN VAN CORQUES LIQUID LINO

Jarenlang werd gedacht dat linoleum een voorloper was op het gebied van duurzaamheid. Duracryl zag het potentieel, maar wist linoleum naar een hoger niveau te tillen. Maak kennis met Coques Liquid Lino(leum), een naadloze vloer gebaseerd op plantaardige olie, lijnzaadolie, hout- en kurkpoeder, minerale vulstof en andere pigmenten.

Het duurzame karakter van ‘klassieke’ linoleum is verbeterd door de vloeibare variant. Waarom? Door het gieten van de linoleum besparen we snijverlies, lasdraad en lijm. Hierdoor is de vloeibare variant in de toekomst eenvoudiger schoon te verwijderen en recyclen.

2. NAADLOZE VLOEREN VAN TERRAZZO

De naadloze terrazzo is een mix van eeuwenoude schoonheid en hedendaagse glans. Je kunt dus zeggen: het beste van twee werelden. Durabella is gemaakt van Red List vrije materialen.

Zeer vergelijkbaar met de traditionele terrazzo vloeren maar in tegenstelling tot traditionele terrazzo vloeren kan Durabella geleverd worden in RAL, Pantone of NCS kleuren. De afwerking kan naar wens worden aangepast en de kleursamenstelling is klantspecifiek. De slipweerstand is afhankelijk van de afwerking, R9 of R11.

3. NAADLOZE VLOEREN VAN DURAPURE

Aangezien de keuze tussen naadloze vloeren extreem groot is, leek het ons een goed idee om het wat moeilijker te maken. DURAPURE is de naadloze vloeroptie voor iedereen die een oneindige keuze aan kleuren wil, zonder aan duurzaamheid in te boeten.

4. NAADLOZE BETONLOOK VLOER; DURACEM

Duracem heeft een unieke uitstraling die wordt bepaald door het gerecyclede materiaal binnenin. Een betonlook vloer met eigenschappen die niemand voor mogelijk hield.

Bijvoorbeeld:

  • het uiterlijk wordt bepaald door het gerecyclede materiaal binnenin;
  • Duracem heeft 12 verschillende betonlooks;
  • na doorharding is Duracem bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, zuren, logen, harsen, oplosmiddelen en voedingsmiddelen;
  • het merendeel van de ingrediënten in Duracem zijn hernieuwbare grondstoffen;
  • Duracem is vrij van weekmakers en gemakkelijk te onderhouden.

5. NAADLOZE GEPOLIJSTE VLOEREN; DURASTONE

Durastone Flexible Polished Floors is een robuuste en sterke vloerafwerking die verkrijgbaar is in twee versies, het elegante uiterlijk van fijnkorrelig terrazzo of het industriële uiterlijk van gepolijst beton. De dichtheid van de aggregaten kan variëren omdat het willekeurig wordt aangebracht.

6. NAADLOZE RUBBER VLOEREN; NDURANCE

Als u dacht dat alle opties van duurzame, naadloze vloeren besproken waren, blijft het aanbod van Duracryl verrassen. Inderdaad, de bio-based rubberen vloer ‘NDURANCE’ is er één die vriend en vijand verrast. Niet alleen is de vloer klimaatvriendelijk, maar de kleuren zijn zeer gevarieerd, waardoor NDURANCE een zeer populaire vloer is.

Scroll snel naar:
Volgens ons zijn het de volgende voordelen: – Optisch zeer mooi – geen snijverlies achterlatend; – gemakkelijk te installeren; – minder transportruimte innemen.
De ondervloer van beton of chape moet worden voorgestreken en geëgaliseerd met een zelfnivellerend egalisatiemiddel om een vlak en genivelleerd oppervlak te verkrijgen. Ongelijke oppervlakken moeten worden geëgaliseerd door bijv. diamantslijpen vóór het egalisatiemiddel. Alle stof en losse delen moeten volledig worden verwijderd van alle oppervlakken voordat het product wordt aangebracht, bij voorkeur met een borstel en/of industriële stofzuiger. Vóór het aanbrengen van de Ndurance moet een geschikte primer worden aangebracht. Tijdens de installatie moet de kamertemperatuur minstens 15,5°C bedragen. De vloertemperatuur moet minimaal 59 °F (15°C) en minimaal 3 °F (3 °C) boven het dauwpunt liggen.

Meer blogs

Upload je CV (max 1 MB)