Projectomschrijving

Opdrachtgever

Anthura

Architect

PRO Atelier

Jaar

2022

Fotograaf

Eva Bloem

Vloertype

DURASTONE FLEXIBLE POLISHED FLOORS

Oppervlakte

770 m2

Bezoekadres

Anthuriumweg 14

2665 KV Bleiswijk

In het nieuwe hoofdkantoor van Anthura mochten wij Durastone aanleggen in het gebouw.

In het kantoorgebouw van Anthura is er gezocht naar een sfeer die het bedrijf representeert, met warme tonen, veel groen, en vaste en wisselde planten als onderdeel van het interieur. Hier mochten wij aan bijdragen met Durastone. Er is ingezet op een ‘vernieuwbouw’ waarin de vloeren en metaalconstructie van het bestaande gebouw zijn behouden en hergebruikt, maar de gevel en de indeling helemaal nieuw zijn ontworpen. Durastone is een dunne veerkrachtige vloerafwerking en wordt naadloos en zonder voegen aangebracht op grote oppervlakken. Ideaal voor het hoofdkantoor van Anthura.

Galerij

OVER PRO Atelier

Atelier PRO ontwierp een nieuw hoofdkantoor voor Anthura, een wereldwijde specialist op het gebied van planten- en zadenveredeling.
Het kantoorgebouw was echter sterk verouderd en ook de bijbehorende buitenruimte bood een verrommelde en weinig aantrekkelijk aanblik. Atelier PRO ontwierp een nieuw hoofdkantoor dat niet alleen zorgt voor een verbeterde uitstraling maar ook dient als voorbeeld voor de kwaliteit van de andere gebouwen op het terrein, en dat recht doet aan de internationale positie en het innovatieve, high-tech karakter van het bedrijf. Met dit ontwerp wil atelier PRO bevragen wat typerend is voor de kassen omgeving, wat stad is en wat platteland. Maar ook welke toekomst er ligt voor het Nederlandse landschap: het project laat zien dat het, ook daar waar dingen ‘zelf ontstaan’, nog steeds mogelijk is om de omgeving vorm te geven.

ALLES OVER
DURASTONE

Durastone is een pure mix van Biopolymeer en riviergrind in een flexibele en duurzame vloer. Durastone komt in 6 standaard gepolijste betonkleuren. Op verzoek mogelijk. Durastone is ‘Red List Free’ en BREEAM en LEED gecertificeerd.
Durastone is een flexibel en duurzaam alternatief voor gepolijst beton. Het riviergrind in combinatie met biobased binder zorgen voor een industriële look.

Andere DURASTONE
projecten

No data was found
Download hier de

DURASTONE
brochure

Solliciteer als Anthura Bleiswijk

Upload je CV (max 1 MB)