Projectomschrijving

Opdrachtgever

BMW World München

Architect

Patricia Urquiola

Jaar

2019

Fotograaf

BMW

Vloertype

DURABELLA SEAMLESS TERRAZZO

Oppervlakte

399 m2

Bezoekadres

Am Olympiapark 1

80809 München, Duitsland

Durabella Seamless Terrazzo in de BMW World München.
De vloer in BMW World München is ontworpen door Urquiola en geproduceerd door het gespecialiseerde design-tech vloermerk Aectual. Het bedrijf gebruikt robottechnologie om een bioplastic frame van enkele centimeters hoog te 3D-printen. Naast traditionele geometrische patronen maakt het 3D-geprinte frame vrije vormen mogelijk die met de hand getekend lijken, zoals de wervelende ontwerpen van Urquiola. Dit frame werd vervoerd naar de plaats waar de vloer werd gelegd, waar het werd gevuld met een mengsel van stukjes marmer in een bindmiddel op biologische basis. Het terrazzo zette uit en werd gepolijst om de afgewerkte vloer te creëren.

OVER Patricia Urquiola

BMW welt: vooruitstrevende luxe ontmoet creatieve uitmuntendheid.
Het designconcept voor de lancering van de nieuwe 7 Reeks, BMW X7 en 8 Reeks in de BMW Welt showroom in München komt voort uit een recente reclamecampagne, met foto’s van BMW’s tegen de blauw/groene glans van een bevroren meer. De installatie speelt met dit concept van licht, dat via een fysieke interactie verandert en zich aanpast aan materialen en texturen. De vloer bestaat uit een donkergroene terrazzo vulling, gemaakt met geavanceerde 3D-technologie, gecombineerd met organische lijnen met 3D-geprinte elementen. Het resultaat is een enkel vloeistof-achtig oppervlak. Een golvend metalen gaas fungeert als een rigide gordijn voor de ramen van vloer tot plafond van de ruimte, waarin de groene en blauwe tinten van de metallic lak van de auto’s worden weerspiegeld.

ALLES OVER
DURABELLA

Durabella is een eco vriendelijke variant van traditioneel terrazzo. met marmer en of natuursteen kunnen de meest bijzondere combinaties gemaakt worden. Durabella biopolymeer is gemaakt van plantaardige olie en is ‘Red list free’.
De schoonheid en rijke uitstraling van traditionele Terrazzo vloeren. Deze Romeinse inventie, verbeterd met de nieuwste technologieën van vandaag bieden een unieke vloer. Durabella heeft exceptionele eigenschappen in uitstraling, esthetiek en duurzaamheid. Durabella is een decoratieve vloerafwerking, gemaakt van een gekleurde biobased binder, gemengd met marmer, glas en andere natuurlijke materialen. Na het afwerken is de natuurlijke schoonheid van de marmeren chips in een kleurrijke ondergrond zichtbaar en vormt het een mooie, duurzame en flexibele Terrazzo.

Andere DURABELLA
projecten

Zuiderhof 2

Architect: First Lines Design & Build
Fotograaf: Frank Maaskant
Locatie: Amsterdam, Nederland

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland

Canada House Dublin

Architect: Powerhouse Company
Fotograaf: Kim Zwarts
Locatie: Dublin, Ierland

Download hier de

DURABELLA
brochure

Solliciteer als BMW World München

Upload je CV (max 1 MB)