Projectomschrijving

Opdrachtgever

Gouden Bocht

Architect

OTH Architecten

Jaar

2021

Fotograaf

OTH Architecten

Vloertype

DURABELLA SEAMLESS TERRAZZO

Oppervlakte

136 m2

Bezoekadres

Herengracht 459 - 475

1017BS Amsterdam

Onze duurzame en flexibele terrazzo vloer in het kantoor van de Gouden Bocht.
Durabella is een decoratieve vloerafwerking, gemaakt van een gekleurde biobased binder, gemengd met marmer, glas en andere natuurlijke materialen. Zeer geschikt voor het interieur ontwerp in de entreehal van de Gouden bocht.

OVER OTH Architecten

Kantoorrenovatie in De Gouden Bocht door OTH architecten.
De Gouden Bocht is een complex met voornamelijk kantoren gelegen aan het meest prestigieuze deel van de Herengracht in Amsterdam. Het complex met vele oorspronkelijke kenmerken, is grotendeels in de 17e eeuw gebouwd en staat geregistreerd als Unesco werelderfgoed. OTH Architecten realiseert in samenwerking met To Build, een ‘design en build’ project voor de refurbishment van de entreehal van de Gouden Bocht. De entreehal werd tot aan het casco gebouw gesloopt waarna naast de bouwkundige werkzaamheden, ook de W-installatie en elektrische aanpassingen aan vloeren, wanden en plafonds werden uitgevoerd. Het akoestisch plafond voorzien van speciale lichtlijnen en de terrazzo vloer met messing belijningen en stalen schuifdeurelementen werden gerealiseerd. Het nieuwe interieur met oa. kastenwanden, roomdividers, maatwerk meubilair, in het oog springende balie met een zwevende luifel voorzien van messing. Daarnaast maken de groenwand en verbinding met het buitenterras het ontwerp volledig. Het buitenterras werd ook gronding aangepakt en voorzien van oa. een pergola, zonneluifel en diverse groen voorzieningen.

ALLES OVER
DURABELLA

Durabella is een eco vriendelijke variant van traditioneel terrazzo. Met marmer en of natuursteen kunnen de meest bijzondere combinaties gemaakt worden. Durabella biopolymeer is gemaakt van plantaardige olie en is Red list free.
De schoonheid en rijke uitstraling van traditionele Terrazzo vloeren. Deze Romeinse inventie, verbeterd met de nieuwste technologieën van vandaag bieden een unieke vloer. Durabella heeft exceptionele eigenschappen in uitstraling, esthetiek en duurzaamheid. Durabella is een decoratieve vloerafwerking, gemaakt van een gekleurde biobased binder, gemengd met marmer, glas en andere natuurlijke materialen. Na het afwerken is de natuurlijke schoonheid van de marmeren chips in een kleurrijke ondergrond zichtbaar en vormt het een mooie, duurzame en flexibele Terrazzo.

Andere DURABELLA
projecten

Boskalis

Architect: OPL Architecten
Fotograaf: Wouter van der Sar
Locatie: Papendrecht. Nederland

BMW World München

Architect: Patricia Urquiola
Fotograaf: BMW
Locatie: München, Duitsland

Adidas HALO

Architect: Adidas
Fotograaf: Adidas
Locatie: Berlijn, Duitsland

Download hier de

DURABELLA
brochure