Projectomschrijving

Opdrachtgever

Gouden Bocht

Architect

OTH Architecten

Jaar

2021

Fotograaf

OTH Architecten

Vloertype

DURABELLA SEAMLESS TERRAZZO

Oppervlakte

136 m2

Bezoekadres

Herengracht 459 - 475

1017BS Amsterdam

Onze duurzame en flexibele terrazzo vloer in het kantoor van de Gouden Bocht.

De Gouden Bocht is een complex met voornamelijk kantoren gelegen aan het meest prestigieuze deel van de Herengracht in Amsterdam. Het complex met vele oorspronkelijke kenmerken, is grotendeels in de 17e eeuw gebouwd en staat geregistreerd als Unesco werelderfgoed. OTH Architecten realiseert in samenwerking met To Build, een ‘design en build’ project voor de refurbishment van de entreehal van de Gouden Bocht. De entreehal werd tot aan het casco gebouw gesloopt waarna naast de bouwkundige werkzaamheden, ook de W-installatie en elektrische aanpassingen aan vloeren, wanden en plafonds werden uitgevoerd. Het akoestisch plafond voorzien van speciale lichtlijnen en de terrazzo vloer met messing belijningen en stalen schuifdeurelementen werden gerealiseerd. Het nieuwe interieur met oa. kastenwanden, roomdividers, maatwerk meubilair, in het oog springende balie met een zwevende luifel voorzien van messing. Daarnaast maken de groenwand en verbinding met het buitenterras het ontwerp volledig. Het buitenterras werd ook gronding aangepakt en voorzien van oa. een pergola, zonneluifel en diverse groen voorzieningen.

OVER OTH Architecten

Kantoorrenovatie in De Gouden Bocht door OTH architecten.
OTH architecten is een multidisciplinair ontwerpbureau in de architectuur en interieurarchitectuur, sinds 1971 gevestigd in Amsterdam. Vanuit deze solide basis werken we aan vernieuwende concepten op het gebied van wonen, werken, zorgen, leren, recreëren en ontmoeten. Met een bescheiden insteek benaderen we alle projecten op een eigen wijze. Onze onderzoekende manier van ontwerpen koppelt plezier aan professionaliteit en creativiteit aan realiteit. Een open en betrokken houding waarborgt kwaliteit en continuïteit. Enkele simpele en doeltreffende spelregels vormen de basis voor al onze ontwerpen: ontwerpen is zoeken naar vanzelfsprekendheid | een goed ontwerp is tijdgebonden en tijdloos | ruimte is materiaal, verhouding, licht | ruimte moet ruimte scheppen | materiaal volgt uit het gebruik | de menselijke maat bepaalt | licht maakt ruimte, licht maakt kleur | kleur is een incident | detail is functie | kunst moet | duurzaam duurt het langst

ALLES OVER
DURABELLA

Durabella is een eco vriendelijke variant van traditioneel terrazzo. Met marmer en of natuursteen kunnen de meest bijzondere combinaties gemaakt worden. Durabella biopolymeer is gemaakt van plantaardige olie en is Red list free.
De schoonheid en rijke uitstraling van traditionele Terrazzo vloeren. Deze Romeinse inventie, verbeterd met de nieuwste technologieën van vandaag bieden een unieke vloer. Durabella heeft exceptionele eigenschappen in uitstraling, esthetiek en duurzaamheid. Durabella is een decoratieve vloerafwerking, gemaakt van een gekleurde biobased binder, gemengd met marmer, glas en andere natuurlijke materialen. Na het afwerken is de natuurlijke schoonheid van de marmeren chips in een kleurrijke ondergrond zichtbaar en vormt het een mooie, duurzame en flexibele Terrazzo.

Andere DURABELLA
projecten

LuminAir

Architect: King Kongs
Fotograaf: Flare Department - Mart Goossens
Locatie: Amsterdam, Nederland

Zuiderhof 2

Architect: First Lines Design & Build
Fotograaf: Frank Maaskant
Locatie: Amsterdam, Nederland

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland
Download hier de

DURABELLA
brochure

Solliciteer als De Gouden Bocht

Upload je CV (max 1 MB)