Projectomschrijving

Opdrachtgever

KLM ICA Lounge

Architect

Concrete Amsterdam

Jaar

2019

Fotograaf

Wouter van der Sar

Vloertype

CORQUES LIQUID LINO

Oppervlakte

990 m2

Bezoekadres

Evert van de Beekstraat 202

1118 CP Schiphol

Durabella naadloze terrazzo vloer in de ICA lounge voor KLM Schiphol in Nederland.

We hebben onze Durabella vloer aangepast aan de wensen van KLM voor een klassiek KLM blauw gekleurde vloerentree. In de lounge zelf hebben we een grijs/wit contrast gecreëerd wat een luxe uitstraling geeft. In totaal omvatte het project ongeveer 990 vierkante meter.

Galerij

OVER Concrete Amsterdam

Concrete onthult met trots het ontwerp van de KLM crown lounge op Amsterdam Schiphol Airport.
De KLM ICA Lounge is een thuis voor wereldwijde reizigers, een bestemming op zich, een verzameling karakteristieke ruimtes geïnspireerd door KLM en haar Nederlandse achtergrond en lokale erfgoed: ‘de Polder’, ‘de Nederlandse Berg’, de Stad, de Zee, de Lucht. Het Huis van KLM markeert de ingang van de nieuwe lounge: een twee verdiepingen hoog, Nederlands huis met prachtig uitzicht over de landingsbaan en vice versa. Het bevat een marmeren welkomstbalie die samen met vier lichtbol hangers en een lichtsculptuur in de vorm van een kruis een gigantische abstractie vormt van het KLM-logo – de Kroon. Het huis wordt bereikt via twee roltrappen, omgeven door muren die bestaan uit een spectaculaire verzameling van meer dan 5.000 van de beroemde KLM Delfts blauwe huisjes (collectables). Concrete ontwierp de twee verdiepingen hoge lounge verdeeld in 5 verschillende ruimtes geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Alle ruimtes op de eerste verdieping zijn met elkaar verbonden door een 110 meter lange lichtwand die de kleuren van de steeds veranderende hemel gedurende een dag nabootst.

ALLES OVER
DURABELLA

Durabella is een eco vriendelijke variant van traditioneel terrazzo. met marmer en of natuursteen kunnen de meest bijzondere combinaties gemaakt worden. Durabella biopolymeer is gemaakt van plantaardige olie en is ‘Red list free’.
De schoonheid en rijke uitstraling van traditionele Terrazzo vloeren. Deze Romeinse inventie, verbeterd met de nieuwste technologieën van vandaag bieden een unieke vloer. Durabella heeft exceptionele eigenschappen in uitstraling, esthetiek en duurzaamheid. Durabella is een decoratieve vloerafwerking, gemaakt van een gekleurde biobased binder, gemengd met marmer, glas en andere natuurlijke materialen. Na het afwerken is de natuurlijke schoonheid van de marmeren chips in een kleurrijke ondergrond zichtbaar en vormt het een mooie, duurzame en flexibele Terrazzo.

Andere DURABELLA
projecten

LuminAir

Architect: King Kongs
Fotograaf: Flare Department - Mart Goossens
Locatie: Amsterdam, Nederland

Zuiderhof 2

Architect: First Lines Design & Build
Fotograaf: Frank Maaskant
Locatie: Amsterdam, Nederland

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland
Download hier de

DURABELLA
brochure

Solliciteer als KLM ICA Lounge

Upload je CV (max 1 MB)