Projectomschrijving

Opdrachtgever

Meander Medical Center Amersfoort

Architect

Atelier Pro

Jaar

2019

Fotograaf

Eva Bloem

Vloertype

NDURANCE LIQUID RUBBER FLOORING

Oppervlakte

1.000 m2

Bezoekadres

Maatweg 3

3813 TZ Amersfoort

Meander Medical Center

VLOER: NDURANCE

SEGMENT: Gezondheidszorg

Carbon footprint

1516 KG/m²

In Meander Medical Center Amersfoort heeft Duracryl een kleine bijdrage mogen leveren met Ndurance Liquid Rubber.

In 2021 heeft Meander Medisch Centrum Amersfoort een eigen centrum voor oncologische zorg gekregen. Dit is een speciale kliniek voor alle oncologische aandoeningen. De kliniek heeft verschillende afdelingen: De afdeling diagnostiek is herkenbaar aan zijn gele tinten. Dit creëert een warme en intieme sfeer voor mensen die hier, altijd gespannen, komen voor onderzoek en diagnose. De afdeling voor behandeling en nazorg heeft een ander karakter: Hier is door het toepassen van groene tinten een healing environment gecreëerd voor de patiënten. De parkachtige omgeving wordt als het ware doorgetrokken in het interieur. Andersom zorgt het ook voor levendigheid en een gevoel van ruimte in het interieur. Geweldig om te hebben bijgedragen met 10.000 m² Ndurance vloeibare rubberen vloeren in verschillende kleuren.
What is Rubber Flooring - Duracryl Global Flooring

OVER Atelier Pro

Meander Medical Center voor oncologische zorg, Amersfoort
Atelier PRO, tevens architect van het oorspronkelijke gebouw, wist de Meander te overtuigen met een visie op een ‘healing environment’, door een rustige, huiselijke en vertrouwde plek te creëren. Dankzij daglicht, ruimte, contact met groen en een goede logistiek kunnen mensen zich hier op hun gemak voelen. Ook gebruiken we kleur om de huiselijke sfeer in het oncologisch centrum te ondersteunen en de afdelingen herkenbaar te maken. De kliniek heeft verschillende afdelingen: De afdeling diagnostiek is herkenbaar aan de gele tinten. Dit creëert een warme en intieme sfeer voor mensen die hier, altijd angstig, komen voor onderzoek en diagnose. De afdeling behandeling en nazorg heeft een ander karakter: hier is door het gebruik van groene tinten een helende omgeving gecreëerd voor de patiënten.

ALLES OVER
NDURANCE

Een biobased rubberen vloer met gerecyclede materialen. Een allround flexibele vloerbedekking.
Ndurance is een sterke, harde en stevige vloeibaar aangebrachte vloerbedekking, gemaakt met plantaardige olie, pigmenten en gerecyclede materialen. Ndurance bevat geen weekmakers en blijft toch flexibel. Ndurance is een naadloze, bestendige veerkrachtige vloer met uitstekende eigenschappen. Een vloer zonder materiaalverlies en gelaste naden, dus uitermate geschikt voor scholen, kantoren en medische gebouwen.

Andere NDURANCE
projecten

No data was found
Download hier de

NDURANCE
brochure

Solliciteer als Meander Medical Center

Upload je CV (max 1 MB)