Projectomschrijving

Opdrachtgever

Provinciehuis Zuid-Holland

Architect

Kraaijvanger Architects

Jaar

2019

Fotograaf

Ronald Tilleman

Vloertype

DURABELLA SEAMLESS TERRAZZO

Oppervlakte

430 m2

Bezoekadres

Zuid Hollandplein 1

2596 AW Den Haag

Provinciehuis Zuid-Holland

VLOER: DURABELLA

SEGMENT: Openbare gebouwen

Carbon footprint

-869 KG/m²

Ons product Durabella Seamless Terrazzo in het Hoofdgebouw van de Provincie Zuid-Holland.
Het hoofdgebouw van de Provincie Zuid-Holland is gerenoveerd en verduurzaamd. Het gebouw vroeg om modernisering en de renovatie heeft geleid tot een energie neutraal gebouw. Daarmee geeft het project invulling aan de ambitie van de provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken. De duurzame transformatie betreft de renovatie van een kantoor- en bijeenkomstgebouw (evenementenhal en Statenzaal). Voor dit project was Durabella Seamless Terrazzo zeer geschikt, omdat Durabella vaak wordt gebruikt in openbare gebouwen en ingezet wordt bij nieuwbouw en renovatie projecten.

Gallerij

OVER Kraaijvanger Architects

Renovatie Provinciehuis Zuid-Holland.
Het team ontwierp de renovatie als een vindingrijke duurzame transformatie die recht doet aan de oorspronkelijke architectuur, met oog voor de toekomstige ruimtebehoefte en klimaatambities van de Provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken. In het ontwerp voor het vernieuwde Provinciehuis Zuid-Holland was het binnenhalen van daglicht (Hollands licht) het belangrijkste thema. Boven het voormalige binnenhof op de tweede verdieping, is een centrale zone met daarin lichtkappen. Deze filteren op bijzondere wijze natuurlijk licht het gebouw in, terwijl het dak direct zonlicht buiten houdt. Dat helpt opwarming tegen te gaan en geeft uiting aan onze visie om het gebouw lichter te maken.

ALLES OVER
DURABELLA

Durabella is een eco vriendelijke variant van traditioneel Terrazzo. Met marmer en of natuursteen kunnen de meest bijzondere combinaties gemaakt worden. Durabella biopolymeer is gemaakt van plantaardige olie en is ‘Red List Free’.
Durabella Seamless Terrazzo is een esthetische, naadloze, slijtvaste afwerking voor gebieden met zwaar verkeer. Geschikt voor zowel nieuwbouw en renovatie (10-18mm) project. Durabella wordt daarom vaak gebruikt in openbare gebouwen zoals winkelcentra, hotels, recepties, restaurants, congrescentra, luchthavens, banken, kantoren, ziekenhuizen, inkomhallen stations, openbare ruimtes, enz.

Andere DURABELLA
projecten

Zuiderhof 2

Architect: First Lines Design & Build
Fotograaf: Frank Maaskant
Locatie: Amsterdam, Nederland

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland

Canada House Dublin

Architect: Powerhouse Company
Fotograaf: Kim Zwarts
Locatie: Dublin, Ierland

Download hier de

DURABELLA
brochure

Solliciteer als Provinciehuis Zuid-Holland

Upload je CV (max 1 MB)