Linoleum vloeren

DIVERSE LINOLEUM VLOEREN

Ontdek de veelzijdigheid van linoleumvloeren, vervaardigd uit natuurlijke en duurzame materialen. Van de warme uitstraling van bamboe tot de natuurlijke eigenschappen van kurk, bieden linoleum vloeren niet alleen stijlvolle opties maar dragen ze ook bij aan een positieve impact op het milieu. Leer meer over de unieke eigenschappen van gerecycled hout en linoleum, die beide bijdragen aan een groenere levensstijl.

Wat is een linoleum vloer

WAAROM KIEZEN VOOR LINOLEUM VLOEREN?

Opteer voor een bewuste levensstijl met linoleum vloeren, die zowel jouw huis als de planeet ten goede komen. Deze vloeren zijn niet alleen een milieuvriendelijke keuze maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Door te kiezen voor linoleumvloeren verminder je de ecologische voetafdruk van je huis, terwijl je geniet van diverse voordelen.

Duurzaam

Linoleumvloeren zijn vervaardigd uit hernieuwbare of gerecyclede materialen, wat resulteert in een langere levensduur en minder belasting voor natuurlijke hulpbronnen.

Gezondheid

Deze vloeren zijn vaak gemaakt van niet-giftige materialen, waardoor ze bijdragen aan een gezondere luchtkwaliteit in huis, ideaal voor mensen met allergieën of gevoeligheden.

Veelzijdig en stijlvol

Naast hun milieuvriendelijke eigenschappen bieden linoleumvloeren diverse ontwerpopties, variërend van de warme uitstraling van bamboe tot de natuurlijke eigenschappen van kurk, waardoor ze een stijlvolle keuze vormen voor elk interieur.

LINOLEUM VLOEREN BIJ DURACRYL

Breng duurzaamheid naar de kern van je leefruimte! Ontdek de linoleum vloer opties van Duracryl en zet vandaag de eerste stap naar een groenere en stijlvolle toekomst voor jouw huis.

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN

Linoleum vloeren bieden een geweldige combinatie van duurzaamheid en stijl, maar vragen vaak om speciaal onderhoud om hun kwaliteit te behouden. Het onderhoud van deze vloeren verschilt per type materiaal.

Milde reinigingsmiddelen

Voor het behoud van je linoleumvloer is het cruciaal om milde reinigingsmiddelen te gebruiken. Kies voor schoonmaakproducten die niet alleen vriendelijk zijn voor het milieu maar ook specifiek zijn ontworpen om de natuurlijke eigenschappen van je vloer te respecteren. Vermijd agressieve chemicaliën die schade kunnen toebrengen aan duurzame materialen en omarm een schoonmaakroutine die zowel effectief als milieubewust is.

Vochtbeheer

Effectief vochtbeheer is essentieel om de levensduur van je linoleumvloer te verlengen. Controleer regelmatig de luchtvochtigheid in de ruimte, vooral bij materialen zoals bamboe en kurk. Overmatig vocht kan leiden tot beschadigingen, dus zorg voor een goed geventileerde ruimte en overweeg het gebruik van luchtontvochtigers indien nodig. Een doordacht vochtbeheer draagt bij aan de duurzaamheid van je vloer en behoudt de natuurlijke pracht van het materiaal.

Dagelijkse reiniging

Om dagelijks te genieten van een schone en goed onderhouden linoleum vloer, is het aan te raden een dagelijkse reinigingsroutine te volgen. Verwijder stof en vuil regelmatig met een zachte bezem of stofzuiger om krassen te voorkomen. Voor de dagelijkse reiniging kun je een vochtige dweil gebruiken met een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor linoleumvloeren. Deze eenvoudige maar consistente schoonmaakpraktijk draagt niet alleen bij aan het behoud van de esthetiek van je vloer, maar bevordert ook een gezondere en schonere leefomgeving.

Inzichten

Wat is een linoleum vloer?

In 1860 werd linoleum uitgevonden door de Schot Frederic Walton. Linoleum wordt gemaakt door het binden van lijnolie en natuurlijke materialen zoals kurk- en houtmeel, minerale vulstoffen, hars en pigmenten.

Op zoek naar deskundig advies
voor jouw project?

Wil jij een vrijblijvend advies met betrekking tot jouw vloerenproject? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder! 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Upload je CV (max 1 MB)