De frederick walton
collection

Frederick Walton (1834 – 1928) was een Engelse pionier en onderzoeker.
In 1857 ontdekte hij een methode om plantaardige olie te gebruiken
om een vloerbedekking te produceren.

Deze ontdekking leidde tot zijn beroemdste uitvinding: Linoleum. Dit was het begin van een lang en vruchtbaar Linoleum tijdperk. Tot op de dag van vandaag is zijn ondernemerschap zonder enige twijfel een mijlpaal in de geschiedenis van de vloerbedekking. Om zijn unieke inspanningen te eren, presenteert Duracryl met trots een speciale collectie

die naar hem is vernoemd.

NATURE PROVIDES THE GOOD STUFF

onderdeel van de corques familie

De nieuwe stalen van de Frederick Walton Collection maken deel uit van ons Corques vloerenassortiment. Corques is een linoleumvloer op basis van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, kurk en minerale vulstoffen. Een prachtig product dat zijn oorsprong vindt in de uitvinding van de heer Walton zelf.

Het vloertype is zeer flexibel en naadloos en wordt met name toegepast in de onderwijssector, de medische sector, kantoren en musea.

aardse kleuren
en warme tonen

Hoewel het Corques-assortiment al uit 54 kleuren bestaat, misten we nog enkele aardse kleuren om de collectie echt compleet te maken.
Met de Frederick Walton Collection hebben we die gewenste kleuren aan het assortiment kunnen toevoegen.

 

De kleuren zijn samengesteld door onze eigen experts in samenspraak met enkele van onze gewaardeerde partners/architecten. De aardse tinten vormen de basis om natuurlijke materialen zoals hout en graniet nóg mooier tot hun recht te laten komen.

 

Het kiezen van de juiste kleur is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een vloer moet immers tientallen jaren meegaan. Dus welke kleur en welk materiaal moet u kiezen?

 

Bij Duracryl adviseren we u graag perfect.

NATURE KNOWS
NO WASTE

de frederick walton collectie

SPACE

HUNTER

OLIVE

BISQUE

WHITE SAND

FOREST GREY

RUST

METAL

SKY

ECRU

DRAB

COTTON

Upload je CV (max 1 MB)