Corques

liquid lino

Corques is een linoleum, op basis van natuurlijke materialen. Lijnzaadolie, plantaardige olie, kurk en minerale vulstoffen naadloos aangebracht.

Corques is een stoere, flexibele naadloze comfortabele vloerbedekking. Corques kan gebruikt worden als naadloze decoratieve vloerbedekking in de onderwijssector, medische sector, kantoren, musea maar is ook geschikt voor huishoudelijke oppervlakken. Kortom, Corques is een perfecte oplossing voor vloeren waar eigenaren en gebruikers hoge eisen stellen aan comfort, slijtvastheid en stootvastheid en hygiëne. Corques is een naadloze oplossing van muur tot muur.

carbon footprint

KG/m2
Met zijn blijvende veerkrachtige eigenschappen en natuurlijke uitstraling onderscheidt Corques Liquid Lino zich van veel andere vloeren. De productsamenstelling bestaat uit een uitgebalanceerde mix van voornamelijk natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige en lijnolie, hout- en kurkpoeder en kalksteenkurk. Andere pluspunten van de Corques Liquid Lino vloer zijn dat deze slijtvast is en met een laagdikte van circa 2 mm een ​​zeer goede warmtegeleiding heeft wat het rendement bij vloerverwarming ten goede komt. De vloer is naadloos omdat het een gegoten systeem is. Dit betekent geen lasnaden, werkplan en snijverliezen zoals bij andere vloerbedekkingen. Bovendien is Corques Liquid Lino verkrijgbaar in vele kleuren.

Galerij

Fredrick walton
collectie

Frederick Walton (1834 – 1928) was een Engelse pionier en onderzoeker.
In 1857 ontdekte hij een methode waarbij plantaardige olie werd gebruikt
vloerbedekking te maken.

Deze ontdekking leidde tot zijn beroemdste uitvinding: Linoleum. Dit was het begin van een lang en vruchtbaar Linoleum-tijdperk. Tot op de dag van vandaag is zijn ondernemerschap zonder enige twijfel een mijlpaal in de geschiedenis van vloeren. Om zijn unieke inspanningen te eren, presenteert Duracryl met trots een speciale collectie die naar hem vernoemd is.

Corques projecten

Stadtverwaltung Tilburg

Architect: Common Affairs
Fotograaf: Arjen Veldt
Locatie: Tilburg, Nederland

Vijzelgracht Haus

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, die Niederlande

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland
Upload je CV (max 1 MB)