NDURANCE vloeibare rubbervloeren

Maak kennis met de vloeibare rubbervloeren

Als je op zoek bent naar een duurzame en veilige vloerbedekking, is het de moeite waard om vloeibare vloeren van rubber te overwegen. Vloeren van rubber zijn er in alle soorten en maten. In deze tekst zullen we meer te weten komen over de voordelen en eigenschappen van vloeibare rubbervloeren en waarom ze een slimme keuze zijn voor wie op zoek is naar een veelzijdige en duurzame vloeroplossing.

Wij verkopen de ‘’NDURANCE LIQUID RUBBER FLOORING’’, een biobased vloer van rubber die gemaakt wordt van gerecyclede materialen.

Voordelen vloeibare vloeren van rubber

Een vloeibare vloer van rubber biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen, zoals:

 

DUURZAAMHEID

Vloeibare vloeren van rubber zijn extreem duurzaam en slijtvast. Ze kunnen jarenlang meegaan zonder dat er scheuren of andere beschadigingen ontstaan, zelfs bij intensief gebruik en hoge belasting.

 

WATERDICHTHEID

Vloeibare vloeren van rubber zijn volledig waterdicht en bieden daardoor een uitstekende bescherming tegen vocht en water. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor toepassingen in natte ruimtes, zoals badkamers, zwembaden en douches.

 

FLEXIBILITEIT

Vloeibare vloeren van rubber zijn flexibel en kunnen worden aangebracht op vrijwel elke ondergrond, zoals beton, hout en tegels. Dit maakt ze ideaal voor renovatieprojecten waarbij de oude vloer niet kan worden verwijderd.

 

GELUIDDEMPEND

Vloeibare vloeren van rubber hebben een geluiddempende werking, waardoor ze zeer geschikt zijn voor ruimtes waarin geluidsoverlast een probleem is, zoals kantoren en openbare ruimtes.

 

Nadelen vloeibare vloeren van rubber

Net als bij elke andere vloerbedekking zijn er ook enkele nadelen te noemen van vloeibare vloeren van rubber:

 

KOSTEN

Vloeibare vloeren van rubber zijn over het algemeen duurder dan traditionele vloerbedekkingsopties zoals tapijt, vinyl en laminaat. Dit komt omdat de installatie vaak complexer is en het materiaal zelf ook duurder is. Daarentegen is de levensduur van de vloeibare vloeren van rubber vrijwel altijd langer, waardoor de kosten over de gehele levensduur vaak lager zijn.

 

INSTALLATIE

De installatie van vloeibare vloeren van rubber vereist vakmanschap en ervaring. Als de vloer niet correct wordt geïnstalleerd, kunnen er problemen ontstaan zoals blaasvorming, scheuren en ongelijkmatige kleuring. Echter wanneer de vloer vakkundig wordt geïnstalleerd, is het restafval verwaarloosbaar. Er hoeft namelijk niet gesneden te worden, waardoor snijverlies ontstaat.

 

DROOGTIJD

Na het aanbrengen van de vloer van vloeibaar rubber moet deze voldoende tijd krijgen om uit te harden. Dit is meestal twee dagen voor licht gebruik.

 

Hoewel de voordelen van vloeibare rubbervloeren opwegen tegen de nadelen in veel situaties, is het belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van de specifieke behoeften en omstandigheden van het project.

 

Het aanleggen van een vloeibare vloeren van rubber

Het aanleggen van

vloeibare vloeren van rubber kunnen worden opgedeeld in de locatie en het installatieproces. In dit geval gaan we uit van een vloer die we zelf verkopen: de Ndurance liquid rubber flooring.

 

LOCATIE

De vloer kan worden ingezet als decoratieve vloerbedekking in de onderwijssector, medische sector, kantoren en musea, maar is ook te gebruiken voor huishoudelijke oppervlakken. De Ndurance liquid rubber flooring is een perfecte oplossing voor vloeren waar de eigenaren en gebruikers hoge eisen stellen aan comfort, slijt- en stootvastheid en hygiëne.

 

INSTALLATIE

Oneffen oppervlakken moeten worden geëgaliseerd door bijvoorbeeld diamantschuren voordat een egalisatiemiddel wordt aangebracht. Alle stof en losse delen moeten volledig van alle oppervlakken worden verwijderd voordat het product wordt aangebracht, bij voorkeur met een borstel en/of een industriële stofzuiger. Daarnaast dient een geschikte primer te worden aangebracht. Meer advies nodig over de installatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Waarom kiezen voor de ‘’NDURANCE LIQUID RUBBER FLOORING’’?

De Ndurance liquid rubber flooring is een op biopolymeer gebaseerde rubber vloerbedekking dat gerecycled materiaal bevat. Het zorgt voor een flexibel aanvoelende en comfortabele vloerbedekking. De vloeren van rubber hebben een unieke uitstraling die wordt bepaald door het toegevoegd gerecycled materiaal. De naadloze vloer heeft geen snijverlies en er dienen geen kleefstoffen te worden toegevoegd.

Scroll snel naar:
Nee, niet alle ondergronden zijn geschikt voor het installeren van vloeibare rubbervloeren. Het oppervlak moet droog, schoon, vlak en stabiel zijn om een goede hechting te garanderen.
Ja, vloeibare rubbervloeren zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het is meestal voldoende om de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een zachte reiniger.

Meer blogs

Solliciteer als Maak kennis met de vloeibare rubbervloeren

Upload je CV (max 1 MB)