Wat is een rubberen vloer

Wat is een rubberen vloer?

Er zijn verschillende soorten vloeren in de wereld. Zelfs binnen rubberen vloeren zijn er verschillen. Daarom is het moeilijk om rubberen vloeren als één geheel te omschrijven. Toch proberen wij de vraag “Wat is een rubberen vloer?” te beantwoorden.

WAAR ZIJN DE RUBBEREN VLOEREN VAN DURACRYL VAN GEMAAKT?

De rubbervloer ‘Ndurance’ is een rubberen vloer op basis van biopolymeer die niet alleen goed is voor u, maar ook voor de natuur. Het zorgt voor een soepel aanvoelende en comfortabele vloerbedekking.

De Ndurance is een sterke, taaie en stevige vloeibaar aangebrachte vloerbedekking gemaakt met plantaardige olie, pigmenten en post-consumer gerecycled materiaal. Ndurance bevat geen weekmakers en blijft langdurig flexibel.

NDURANCE;
DE GERECYCLEDE RUBBERVLOER

Onze vloeren van rubber zijn gemaakt van plantaardige oliën, pigmenten en gerecycled materiaal bevat.

Het is een hoogwaardig duurzaam materiaal dat niet alleen voor u uitstekende eigenschappen heeft, maar ook voor de hele wereld. Rubberen vloeren zijn recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Rubberen vloeren zijn een uitstekende optie voor commerciële en industriële toepassingen zoals magazijnen, fabrieken, ziekenhuizen, hotels, scholen en universiteiten omdat ze een superieure duurzaamheid bieden, wat betekent dat ze bestand zijn tegen zwaar voetverkeer zonder zo gemakkelijk te verslijten als andere soorten vloeren zoals tapijt of hardhouten vloeren. Ook is aangetoond dat dit type vloerbedekking het geluidsniveau vermindert.

WELKE CERTIFICATEN HEBBEN ‘NDURANCE’ RUBBEREN VLOEREN?

NDURANCE is RED LIST FREE en LEED en BREEAM gecertificeerd.

RUBBEREN VLOERBEDEKKING ZONDER RED LIST BOUWMATERIALEN

Red List bouwmaterialen bevatten chemicaliën die zijn aangemerkt als schadelijk voor levende wezens, waaronder mensen, of het milieu. De RED LIST van de Living Building Challenge wordt bijgehouden door het International Living Future Institute, en is de enige organisatie die de term ‘Red List’ gebruikt.

LEED GECERTIFICEERD

LEED is een beoordelingssysteem van USGBC, dat algemeen bekend staat als een van de meest gebruikte beoordelingssystemen voor groene gebouwen. Om een LEED-certificaat te behalen, verdient een project punten door te voldoen aan voorwaarden en credits die betrekking hebben op koolstof, energie, water, afval, transport, materialen, gezondheid en binnenmilieukwaliteit.

BREEAM-GECERTIFICEERDE RUBBERVLOEREN

BREEAM is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid.

Scroll snel naar:
Regelmatig stofvrij maken en zo nodig nat reinigen met een neutraal reinigingsmiddel. Zie voor verdere instructies de onderhoudsinstructiegids.
De ondervloer van beton of een dekvloer moet worden voorgestreken en geëgaliseerd met een zelfnivellerend egalisatiemiddel om een vlak en genivelleerd oppervlak te verkrijgen. Ongelijke oppervlakken moeten worden geëgaliseerd door bijv. diamantslijpen vóór het egalisatiemiddel. Alle stof en losse delen moeten volledig worden verwijderd van alle oppervlakken voordat het product wordt aangebracht, bij voorkeur met een borstel en/of industriële stofzuiger. Vóór het aanbrengen van de Ndurance moet een geschikte primer worden aangebracht. Tijdens de installatie moet de kamertemperatuur minstens 15,5°C bedragen. De vloertemperatuur moet minimaal 59 °F (15°C) en minimaal 3 °F (3 °C) boven het dauwpunt liggen.

Meer blogs

Upload je CV (max 1 MB)