Projectomschrijving

Opdrachtgever

Noord-Hollands Archief

Architect

Interarc

Jaar

2021

Fotograaf

Eva Bloem

Vloertype

CORQUES LIQUID LINO

Oppervlakte

60 m2

Bezoekadres

Jansstraat 40

2011 RX Haarlem

Noord-Hollands Archief

VLOER: CORQUES LIQUID LINO

SEGMENT: Kantoren

Carbon footprint

-438 KG/m²

In Noord-Hollands Archief in Haarlem ligt een sterke, flexibele naadloze comfortabele vloerbedekking, de Corques Liquid Lino.

Het atrium midden in de voormalige publieksruimte aan de Kleine Houtweg is getransformeerd tot een multifunctionele koffieruimte. Een plek voor ontspanning, werk en overleg. Midden in de open ruimte is een meubel geplaatst, visueel één geheel met de vloer. Aan de gesloten kantoorzijde functioneert het als koffiemeubel. Een duurzaam en circulair kantoor ontwerp, met oog voor de toekomst en conservering van het bestaande. Aan het ingetogen bestaande kleurenpalet zijn frisse tonen van groen en wit toegevoegd. De diepgroene circulaire gietvloer in de ruimte is slijtvast en behoeft minimaal onderhoud. Een vloeibare vorm van linoleum, dat voornamelijk bestaat uit natuurlijke materialen, zoals lijnzaad olie, kurk en minerale bindmiddelen.

Galerij

OVER Interarc

Circulair kantoor ontwerp | Noord-Hollands Archief
De oude koffieruimte was te klein en weinig sfeervol, het atrium had zijn functie verloren. Het idee om het atrium te benutten als koffieruimte bracht letterlijk nieuw leven in het hart van het pand. interARC verzorgde het verfrissende en volledig circulaire kantoor ontwerp. Dit circulaire kantoor ontwerp, een weloverwogen samenspel van innovatieve materialen, is mede tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met opdrachtgever en interieurbouwer. Een duurzaam en circulair kantoor ontwerp, met oog voor de toekomst en conservering van het bestaande. Alle toegepaste materialen zijn hernieuwbaar (biobased) en met minimale toevoegingen om eventueel toekomstig hergebruik als grondstof zinvol en laagdrempelig te maken en daarmee het ontwerp circulair succesvol. Het circulair kantoor samengevat: – Hergebruik van bestaand – Biobased en hernieuwbare materialen – Modulair en aanpasbaar meubilair – Kwalitatief hoogwaardig met lange levensduur

ALLES OVER
CORQUES LIQUID LINO

Corques is een linoleum, gebaseerd op natuurlijke materialen, lijnzaadolie, plantaardige olie, kurk en mineralen, naadloos gelegd.
Corques is een sterke, flexibele, naadloze en comfortabele vloerbedekking. Corques kan gebruikt worden als decoratieve vloer in scholen, medische gebouwen, kantoren, musea en is ook geschikt voor woonhuizen. Kortom, Corques is een perfecte oplossing voor gebruikers met hoge eisen op het gebied van comfort, slijt- en stootvastheid en hygiëne. Corques is een naadloze oplossing van muur tot muur.

Andere CORQUES LIQUID LINO
projecten

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland

Stadswinkel Tilburg

Architect: Common Affairs
Fotograaf: Arjen Veldt
Locatie: Tilburg, Nederland

Greenchoice

Architect: Colliers International Occupier Services
Fotograaf: Marijn van t'Veer
Locatie: Rotterdam, Nederland
Download hier de

CORQUES LIQUID LINO
brochure

Solliciteer als Noord-Hollands Archief

Upload je CV (max 1 MB)