Projectomschrijving

Opdrachtgever

Gemeente Tilburg

Architect

Common Affairs

Jaar

2021

Fotograaf

Arjen Veldt

Vloertype

CORQUES LIQUID LINO

Oppervlakte

5835 m2

Bezoekadres

Koningsplein 10

5038 WG Tilburg

Stadwinkel Tilburg

De nieuwe Stadswinkel van de gemeente Tilburg is een van de eerste biobased en circulair getransformeerde kantoren in Nederland. De gemeente heeft in 2018 hoge ambities geformuleerd als het gaat over de duurzaamheid van haar eigen huisvesting. Dit gebouw, waar ooit de bibliotheek en een deel van de gemeentelijke organisatie waren gehuisvest, was niet het meest geliefde gebouw van Tilburg. De Stadswinkel in Tilburg is het bewijs dat nadenken over circulariteit niet langer geassocieerd hoeft te worden met een geiten-wollen-sokken-imago; circulariteit manifesteert zich hier in een tot de verbeelding sprekende nieuwe architectuur. De gemeente Tilburg heeft in 2018 haar ambities op gebied van circulariteit vastgelegd in de Transitieagenda. Circulair bouwen betekent het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Bouwen op een wijze die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. De nieuwe Stadswinkel van de gemeente Tilburg is een van de eerste biobased en circulair getransformeerde kantoren in Nederland. Circulair bouwen betekent het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur zonder onnodige uitputting van natuurlijke hulpbronnen, vervuiling van de leefomgeving en aantasting van ecosystemen. Bouwen op een manier die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. Als Duracryl mochten wij hieraan bijdragen met onze vloer Corques Liquid Lino.
Stadswinkel Tilburg
Stadswinkel Tilburg

OVER Common Affairs

Common Affairs
In het ontwerp voor het interieur van het stadhuis zijn de intrinsieke kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw van Kraaijvanger versterkt. Waar het bestaande gebouw transparant was, is het nieuwe gebouw nog transparanter. Ook bij de transformatie is gekozen voor een tijdloze moderniteit met het pure en enigszins abstracte beeld van mooie materialen en een hoogwaardige detaillering. Tegelijkertijd heeft het gebouw kleur gekregen. Burger en medewerkers voelen zich thuis. Het is open en uitnodigend. Het straalt dynamiek en beweging uit.

ALLES OVER
CORQUES LIQUID LINO

Corques is een linoleum, gebaseerd op voornamelijk natuurlijke materialen zoals: lijnzaadolie, plantaardige olie, kurk en mineralen.
Corques is een sterke, flexibele, naadloze en comfortabele vloerbedekking. Corques kan gebruikt worden als decoratieve vloer in scholen, medische gebouwen, kantoren, musea en is ook geschikt voor woonhuizen. Kortom, Corques is een perfecte oplossing voor gebruikers met hoge eisen op het gebied van comfort, slijt- en stootvastheid en hygiëne. Corques is een naadloze oplossing van muur tot muur.
Stadswinkel Tilburg

Andere CORQUES LIQUID LINO
projecten

Vijzelgracht Huis

Architect: Benthem Crouwel Architects
Fotograaf: Jannes Linders
Locatie: Amsterdam, Nederland

Greenchoice

Architect: Colliers International Occupier Services
Fotograaf: Marijn van t'Veer
Locatie: Rotterdam, Nederland

Noord-Hollands Archief

Architect: Interarc
Fotograaf: Eva Bloem
Locatie: Haarlem, Nederland
Download hier de

CORQUES LIQUID LINO
brochure

Solliciteer als Stadswinkel Tilburg

Upload je CV (max 1 MB)