Durabella

DURABELLA SEAMLESS TERRAZZO

DURABELLA IS GEMAAKT UIT VERSCHILLENDE COMPONENTEN OP BASIS VAN EEN SPECIAAL GEWIJZIGD BINDMIDDEL, MARMERAGGREGATEN EN/OF NATUURSTEEN. DURABELLA BIOPOLYMER IS GEMAAKT VAN PLANTAARDIGE OLIE EN IS VRIJ VAN DE RODE LIJST

De schoonheid en rijkdom van traditioneel Terrazzo, oorspronkelijk uitgevonden door de Romeinen, verbeterd met de nieuwste technologieën van vandaag, vormen een uniek vloersysteem. Durabella heeft uitzonderlijke kenmerken qua uiterlijk, esthetiek en duurzaamheid. Durabella is een decoratieve vloerafwerking, gemaakt van een gekleurd biobased bindmiddel en gemengd in een matrix van marmer, glas en andere natuurlijke materialen. Na afwerking wordt de natuurlijke schoonheid van de aggregaten in een gekleurde omgeving zichtbaar om een ​​mooi, duurzaam en flexibel Terrazzo te verkrijgen.

carbon footprint

KG/m2

Een duurzame, naadloze en flexibele terrazzovloer gemaakt van snel hernieuwbare grondstoffen die vrij zijn van orthoftalaten, chloor en oplosmiddelen. Durabella heeft uitzonderlijke kenmerken wat betreft uiterlijk, esthetiek en duurzaamheid – een decoratieve vloerafwerking, met eindeloze aanpasbare ontwerpen, waaronder logo’s, unieke patronen en ingewikkelde ontwerpen. De algehele vernauwing verschilt niet veel van die van traditioneel Terrazzo, hoewel de samenstelling van de ingrediënten heel anders is.

 

Durabella is extreem duurzaam en perfect voor elk gebied met veel verkeer, zoals ziekenhuizen, luchthavens, themaparken, scholen, enz. Ons terrazzo gebruikt geen epoxy of agressieve chemicaliën tijdens het installatieproces. Het product is ook bestand tegen water, waardoor microbiële groei en schimmel wordt voorkomen – een van de vele redenen waarom het uitstekend geschikt is voor zorginstellingen en alle gedeelde openbare ruimtes die zijn bedoeld om gezonde ruimtes te creëren. Andere pluspunten van de Corques Liquid Lino-vloer zijn dat het is slijtvast en heeft met een laagdikte van circa 2 mm een ​​zeer goede warmtegeleiding wat het rendement bij vloerverwarming ten goede komt. De vloer is naadloos omdat het een gegoten systeem is. Dit betekent geen lasnaden, werkplan en snijverliezen zoals bij andere vloerbedekkingen. Bovendien is Corques Liquid Lino verkrijgbaar in vele kleuren.

Durabella projecten

LuminAir

Architect: King Kongs
Fotograaf: Flare Department - Mart Goossens
Locatie: Amsterdam, The Netherlands

LuminAir

Architect: King Kongs
Fotograaf: Flare Department - Mart Goossens
Locatie: Amsterdam, Nederland

Zuiderhof 2

Architect: First Lines Design & Build
Fotograaf: Frank Maaskant
Locatie: Amsterdam, Nederland
Upload je CV (max 1 MB)